hydraki


(hydraki:Διαδυκτιακὸς Δίαυλος Προβολῆς Μαγνητοσκοπίων-Εἰκονοληψιῶν τῶν Ἐθίμων-Ἠθῶν-Δρώμενων τῆς νήσου Ὕδρας (Υου tube)

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ύδρα 2012 Ετήσιο Προσκύνημα Λέσχης Αποφοίτων Σχολής (Ναυτιλίας) Εμποροπλοιάρχων Ύδρας

Ύδρα 2012

Ετήσιο Προσκύνημα
Λέσχης Αποφοίτων Σχολής (Ναυτιλίας)
Εμποροπλοιάρχων Ύδρας

Αρχοντικόν Τσαμαδού
Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2012











 
Η είσοδος των Διδακτηρίων της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας
 
"ΕΡΕΤΗΝ ΧΡΗΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΠΡΙΝ ΠΗΔΑΛΙΟΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ"
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΙΠΠΗΣ
 







Μνημείο Αποφοίτων ΔΣΕΝ Ύδρας
Απολεσθέντων κατά τον Πόλεμον 1939-1945 εν τη εκτελέσει του προς την Πατρίδα Καθήκοντος






 
Σύναξις Παλαιών Αποφοίτων της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας κατά το Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2012
 







Επιμνημόσυνη Δέηση
Μνημείο Αποφοίτων ΔΣΕΝ Ύδρας
Απολεσθέντων κατά τον Πόλεμον 1939-1945 εν τη εκτελέσει του προς την Πατρίδα Καθήκοντος

 










 
Την Επιμνημόσυνη Δέηση έψαλε ο εφημερίος της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας & Αγίου Σάββα & Αγίου Νικολάου-(Τρείς Εκκλησιές-Πόλη Ύδρας) ιερεύς Γεώργιος Βλαχόπουλος.Χρέη ιεροψάλτη εξετέλεσε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας Ευάγγελος Τσιγκάρης.
 
 








Άξια αναφοράς είναι η σθεναρή αντίδραση των Μελών της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας,στην φημολογούμενη κατάργηση της Ιστορικής Σχολής Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας.


Το Προεδρείο της Λέσχης,με επιστολή της 12ης Μαρτίου 2012,προς όλα τα μέλη της Μεγάλης Ελληνικής Ναυτικής Οικογενείας,καταδικάζει απερίφραστα τους Αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης οι οποίοι διαννοήθηκαν να προτείνουν την κατάργηση της Σχολής,λόγω της οικονομικής κρίσης.




« ...Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, μόνο ανεγκέφαλοι και άσχετοι θα μπορούσαν να διανοηθούν το κλείσιμο της Σχολής της Ύδρας. Της Σχολής που είναι η παλαιότερη εν ενεργεία Ναυτική Σχολή της Ευρώπης ή και του Κόσμου ολόκληρου, και η οποία υπήρξε το λίκνο που ανέδειξε τα ικανότερα στελέχη της Ναυτιλίας μας, αυτούς που ήταν και είναι οι κύριοι συντελεστές του θαύματος της σύγχρονης Ελληνικής Ναυτιλίας.
 
Ρωτάμε λοιπόν τους αρμοδίους: Θα σκέπτονταν ποτέ οι Άγγλοι να κλείσουν τη ναυτική σχολή του Σαουθάμπτον ή οι Γερμανοί τη σχολή του Αμβούργου; Όχι βέβαια, γιατί οι λαοί αυτοί είναι περήφανοι για τις ναυτικές σχολές τους, φροντίζουν για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και σέβονται την ιστορία τους...»

 


Κατά την ημερά της τελετής υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας,στις 2 Δεκεμβρίου 2011, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών,Αιγίνης & Τροιζηνίας Εφραίμ εξέφρασε την υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα της παραμονής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας αναφέροντας:

  

«....αν, για οποιονδήποτε λόγο, υπήρχε ανάγκη να λειτουργεί μία και μόνη ναυτική σχολή στη χώρα μας, τότε αυτή, για λόγους ιστορικούς και ναυτικής παράδοσης, θα έπρεπε να είναι η Ναυτική Σχολή της Ύδρας....»



 

Η συγκεκριμένη επιστολή της 12ης Μαρτίου 2012 προκάλεσε έντονη απήχηση στους κόλπους της Ελληνικής Ναυτικής Κοινότητας.Η επιστολή δημοσιεύτηκε αυτολεξεί σε ηλεκτρονικά και περιοδικά έντυπα του Πειραιώς,της Ύδρας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.Το μηνιαίο ναυτιλιακό περιοδικό «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ» ανακήρυξε την επιστολή ως «γράμμα του μήνος» με τιμητική προσφορά προς τη Λέσχη Αποφοίτων Ύδρας του ιστορικού βιβλίου «Το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» 1911-2011, Ιστορία και Τέχνη».




Η επιστολή προκάλεσε παράλληλα την συμπαράσταση του Δημάρχου Υδραίων Άγγελου Κοτρώνη ο οποίος εξέφρασε το καθόλικο αίτημα των Υδραίων και Φιλυδραίων για την διατήρηση της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στην ιστορική νήσο Ύδρα. Ο Δήμος Ύδρας απέστειλε δέ, επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα προς όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής & Νήσων.Ο Δήμαρχος Υδραίων ανέφερει χαρακτηριστικά:

  




«… η ιστορική Σχολή Πλοιάρχων της Ύδρας αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό όργανο και ταυτόχρονα πηγή οικονομικής ανάσας για το νησί στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας.Η Ύδρα αξιώνει από την Πολιτεία να παραμείνει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο νησί όπου ανήκει…».





Εκτός του Δημάρχου Υδραίων Άγγελου Κοτρώνη,επερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Θοδωρής Δρίτσας,στις 21 Μαρτίου 2012,προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επικαλούμενος το περιεχόμενο της επιστολής μας της 12ης Μαρτίου 2012.

 

Τέλος,το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών διαβεβαίωσε ρητά την αντίθεση του στην κατάργηση ή μεταφορά της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας.  








Ο Διοικητής της Ιστορικής Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας Πλωτάρχη Λιμενικού κος Μπελεγρής,πλαισιωμένος απο Υδραίους Πλοιάρχους, Αποφοίτους της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας.Αριστερά,ο Πλοίαρχος Δημήτριος Αναστασίου Κουκουδάκης & δεξιά ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ντούσκος. 









 




 
Μαγνητοσκόπιον:
Επιμνημόσυνη Δέηση & Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο Αποφοίτων ΔΣΕΝ Ύδρας Απολεσθέντων κατά τον Πόλεμον 1939-1945 εν τη εκτελέσει του προς την Πατρίδα Καθήκοντος.
 
Δυστυχώς,η ηχοληψία της εικονοληψίας είναι αθλία λόγω του ανέμου που έπνεε το πρωΐ του Σαββάτου.Χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας Ευάγγελος Τσιγκάρης.Κατά την ομιλία του Πλοίαρχος Τσιγκάρης ανακοίνωσε την χαρμόσυνη είδηση της Παραμονής της Ιστορικής (Αρχαιοτέρας ανά την Υφήλιο) Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας στην ιστορική νήσο Ύδρα,προκαλώντας τις επευφημίες των υπολοίπων Πλοιάρχων.Παράλληλα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Μαγειρείου της Σχολής.
 
 
Έν συνεχεία,εκ μέρους των Μελών της Λέσχης κατέθεσε στεφάνι ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Πλοίαρχος

 
Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Δήμαρχος Υδραίων Άγγελος Κοτρώνης ο οποίος εξήρε τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης για την παραμονη της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας στην Ύδρα.













Επιμνημόσυνη Δέηση & Κατάθεση Στεφανού στο Μνημείο Αποφοίτων ΔΣΕΝ Ύδρας Απολεσθέντων κατά τον Πόλεμον 1939-1945 εν τη εκτελέσει του προς την Πατρίδα Καθήκοντος.Στεφάνι κατέθεσε ο Β΄Αντιπρόεδρος της Λέσχης Πλοίαρχος Δημήτρης Παπαχαρίσης














Χαιρετισμός Δημάρχου Υδραίων Άγγελου Κοτρώνη
 
 
 








 




Ξενάγηση των Αποφοίτων της Λέσχης στους Χώρους της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας

 
 
 














 
Ο Διοικητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας,Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος Μπελεγρής,κατά την διάρκεια της Ξενάγησης του Διοικητηρίου της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας.
 



 
 

Παρουσίαση Φωτογραφιών (Αναμνήσεων) των Αποφοίτων της Λέσχης στα Διδακτήρια της Σχολής,από τον Γενικό Γραμματέα της Λέσχης Πλοίαρχο Αθανάσιο Ζεύκη

 

 



 






 
 


 
 
 

Μαγνητοσκόπιον:
Παρουσίαση Φωτογραφιών-Αναμνήσεων Μελών της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής (Ναυτιλίας) Εμποροπλοιάρχων Ύδρας στα Διδακτήρια της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας (Επιμέλεια Παρουσιάσεως:Πλοίαρχος Μιχαήλ Μπαλαφούτης)
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...